Лановий: У держпідприємств кредитів на 30 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лановий: У держпідприємств кредитів на 30 млрд дол.

Казна та Політика
1261
Ми стоїмо перед великою проблемою, коди держпідприємства будуть оголошені банкротом або віддані кредиторам, які їх продадуть. Про це повідомив доктор економічних наук, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
За його словами, українські державні корпорації за останніх 4 роки набрали під гарантії уряду великі суми, які обчислюються приблизно на суму 30 млрд доларів.
Експерт зазначив: всі розуміють той факт, що державні структури не отримують прибутки, а працюють у збиток, і зараз Україна стоїть перед питанням повернення цих боргів.
"Вже сьогодні бюджет підтримує НАК "Нафтогаз", а така ситуація повториться з усіма корпораціями, з "Укразалізницею" і "Укртелекомом", - сказав В.Лановоий.
Він підкреслив, що іноземні банки просто так не давали кредити, тому існують або державні гарантії щодо цих підприємств, або вони закладені.
"Ми стоїмо перед великою проблемою, і ці підприємства або будуть оголошені банкротом, або віддані кредиторам, які їх продадуть, або ж ці підприємства потрібно реструктуризувати, оскільки для бюджету буде непідйомною проблемою виплачувати ці борги", - резюмував В.Лановий.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас