Експерт: Основний попит в 2009 році буде на "блакитні фішки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Основний попит в 2009 році буде на "блакитні фішки"

Фондовий ринок
2724
Основний попит в 2009 році буде зосереджений на українських "блакитних фішках", оскільки на неліквідах, що впали з піка більш ніж в 10 разів, інвестори вже "обпалилися".
Таку думку висловив керуючий директор з продажів і нових ринків інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Лісничий. На його думку, "інтерес до українського ринку акцій буде дуже вибірковим, особливо на тлі дешевини інших більш ліквідних ринків, таких як Росія і Китай". Інвесторам, імовірно, будуть цікаві папери компаній, які найменше постраждають від кризи і зможуть збільшити свою частку ринку за рахунок викупу більш дрібних конкурентів, вважає К.Лісничий. Серед найцікавіших секторів він виділив компанії аграрного сектора, харчової промисловості, фармацевтики і машинобудування.
Як відзначив експерт, основною проблемою українського фондового ринку в наступному році буде залишатися надзвичайно низька ліквідність і невелика кількість паперів у вільному обігу (free-float) як наслідок викупу власних акцій (buy-back) великими компаніями. На його думку, позитивно на розвитку ринку можуть позначитися запуск нових торговельних майданчиків, залучення нових клієнтів через послугу інтернет-трейдингу, а також робота ринку заявок.
Залучення вітчизняного інвестора також позитивно вплине на український фондовий ринок, оскільки завдяки цьому поступово стане знижуватися залежність від іноземного, в основному спекулятивного, капіталу, що склав порядку 60-70% від усього ринку цього року, прогнозує К.Лісничий.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас