Порошенко: Держава і комерційні банки повинні допомогти населенню виплатити кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Держава і комерційні банки повинні допомогти населенню виплатити кредити

Кредит&Депозит
3538
Голова Ради Національного банку України (НБУ) Петро Порошенко пропонує державі і комерційним банкам розділити відсотки по кредитах громадян на три частини.
"Ми повинні розділити його (кредит) на три частини. Першу частину, третину цього кредиту - 33%, повинна платити людина. І ми повинні давати стимули для того, щоб вона знаходила можливість обслуговувати цей кредит уже за новим курсом", - сказав Порошенко в ефірі програми "Шустер Live" на телеканалі "Україна".
"Третину цих відсотків повинен взяти на себе комерційний банк... Якщо зараз ставка 13% у валюті - постав її 10%, і в такий спосіб забезпеч... захисти, візьми третину на збитки", - пропонує він.
"Третину повинна взяти на себе держава. Визначити форму...", - додав голова Ради Нацбанку.
Відповідаючи на запитання про ймовірність встановлення адміністративного курсу гривні, Порошенко підкреслив: "Не можна курс установити адміністративно, оскільки встановлення адміністративного курсу просто означає, що ми повинні витрачати золотовалютні ресурси держави для того, щоб утримувати кимсь штучно вигаданий курс, що не залежить від інших обставин", - відзначив Порошенко.
За його словами, за умови, що "працюють антикризові закони, він (курс - ІФ) буде вищий і гарантований". У протилежному випадку "те безладдя, що зараз у суспільстві і владі, буде тривати. ... Курс, на жаль, буде гіршим", - прогнозує голова Ради НБУ.
Порошенко впевнений, що "сьогоднішній курс - це загроза національній економіці, національній безпеці". "Курс, що сьогодні продемонстрований на міжбанку, в обмінних пунктах, неприйнятний. При цьому курсі економіка України має серйозні проблеми", - резюмував він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас