Daily Telegraph: Британський уряд хоче взяти на себе роль банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daily Telegraph: Британський уряд хоче взяти на себе роль банку

Казна та Політика
390
Уряд Британії буде прямо надавати проблемним компаніям позики із грошей платників податків, відповідно до радикального плану, покликаного допомогти бізнесу пережити рецесію, повідомляє Daily Telegraph.
Будь-яка компанія, що звернулася за банківською позикою, зможе попросити "відповідну суму" в уряду в рамках угоди, за якою уряд фактично сам виступає в ролі банку. Насправді платники податків будуть нести більш важкий тягар, ніж банки, тому що в більшості випадків банки будуть надавати лише 25% позики.
Програма, про яку буде оголошено в перший день 2009 року, дасть можливість компаніям одержувати позики, які набагато більші, ніж готові надати банки. Вона спрямована на те, щоб змусити банки відновити кредитування, перенісши значну частку ризику, пов'язаного із кредитами, на платників податків. Уряд візьме на себе відповідальність, якщо борг виявиться безнадійним.
Спочатку програма була задумана для малого і середнього бізнесу, але, як стало відомо Daily Telegraph, уряд розглядає можливість поширити її на великі компанії, що зазнають серйозні проблеми з ліквідністю. За допомогою зможуть звертатися компанії з оборотом до 25 млн. фунтів стерлінгів на рік.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас