Яценюк заявляє, що тримає всі свої заощадження у гривневих депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк заявляє, що тримає всі свої заощадження у гривневих депозитах

Кредит&Депозит
1994
Народний депутат України Арсеній Яценюк (фракція НУ-НС) заявляє, що тримає всі свої заощадження в гривневих банківських депозитах. Про це А.Яценюк повідомив у прямому ефірі радіо "Ера FM".
"Я можу відкрито сказати про себе. У мене й у всієї моєї сім'ї депозити - усі в гривнях. Я не поміняв жодної гривні на долар, не тільки з економічних, а в першу чергу з політичних мотивів. Я вважаю, що людина, яка в українській політиці, не має права здавати національну грошову одиницю. Але при цьому, вся моя сім'я втратила практично 50% на курсовій різниці", - сказав А.Яценюк. У той же час депутат вважає також і себе відповідальним за те, що непродумані дії влади в цілому довели до такої ситуації.
На його думку, у випадку підвищення курсу долара до 11 гривень немає моделі, по якій будуть стабілізовані ситуація і повернуті банківські кредити. А.Яценюк вважає, що для забезпечення повернення, зокрема, валютних кредитів, необхідно стабілізувати курс і повернути його до прогнозованих параметрів на рівні 8-8,5 грн. за один долар.
"За будь-яких обставин українським комерційним банкам разом з позичальниками необхідно приймати рішення про реструктуризацію заборгованості. За інших обставин банки одержать неймовірну кількість різних застав, різного сміття, металу, і на цьому вся макроекономічна стабільність України завершиться. Це двостороння вулиця. І банкіри, і позичальники, і кредитори, і ті люди, які мають депозити, повинні зробити по півкроку назустріч один одному. Що стосується кредитної заборгованості - її потрібно буде реструктурувати", - упевнений А.Яценюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас