Камчатний: "Газпром" перебільшує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Камчатний: "Газпром" перебільшує

Енергетика
382
Погрози та попередження від "Газпрому" звучать постійно. В українські підземні сховища закачано близько 17 млрд куб. м газу, що дає можливість нам певний період на цих запасах протриматися. Про це сказав народний депутат від БЮТ Валерій Камчатний, коментуючи заяву представника "Газпрому" про те, що компанія може з 1 січня 2009 р. припинити постачання газу до України.
Він нагадав, що один раз країна вже пережила подібну ситуацію в 2006 році: "Була загроза відключення, але все нормалізувалося. Так само буде й тепер. А потім мудрість, як завжди, переможе, переговорний процес має дати результат, і все буде добре".
На думку В.Камчатного, "великої трагедії не буде", а якщо й стануться якісь відключення, то вони будуть пов'язані з політичними мотивами, із тим, щоб Україну деякою мірою поставити на місце".
"Наразі всі подібні заяви, швидше за все, пов'язані із кризою в Росії. РФ як нафтова держава (а ціни на нафту та газ пов'язані) розуміє, що через падіння цін на нафту Росія не долічується значної частини коштів, на які розраховувала. Приблизно така ж ситуація з газом. Такий крок, це попередження, слід розцінювати саме в цьому контексті, пов'язаному із кризою", - вважає він.
"Ми, слов'яни, маємо всі якось допомагати один одному виходити із кризової ситуації", - резюмував політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас