У парламенті України розглядають можливість створення слідчої комісії з розслідування ситуації у НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті України розглядають можливість створення слідчої комісії з розслідування ситуації у НБУ

Казна та Політика
1216
У Верховній Раді пройшла нарада за участі спікера, керівників фракцій і голів двох парламентських комітетів - регламентного і з питань фінансів і банківської діяльності - про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування ситуації в Національному банку України (НБУ).
На створенні комісії наполягає фракція БЮТ.
Раніше в парламенті були зареєстровані дві постанови про створення такої комісії.
У той же час голова регламентного комітету Олександр Єфремов (Партія регіонів) повідомив на пленарному засіданні в четвер, що комітет не розглядав дане питання, а розглядати його в пленарній залі треба після висновку комітету.
На ранковому пленарному засіданні спікер Володимир Литвин доручив першому віце-спікерові Олександру Лавриновичу обговорити із профільними парламентськими комітетами та уповноваженими від фракцій можливість створення такої комісії, щоб розглянути це питання в четвер.
На вечірньому пленарному засіданні В.Литвин повідомив про відсутність будь-якого рішення.
"Тому зараз, щоб продовжити нормальну роботу, у мене така пропозиція: щоб Верховна Рада продовжила засідання... я прошу керівників фракцій і також керівників двох комітетів (регламентного і з питань фінансів і банківської діяльності - ред.) - зараз ми зберемося, пройдемо по цьому проекту постанови, побачимо, яка в нас є підтримка. Нам треба зробити так, щоб позиція Верховної Ради була викладена солідно. А потім вийдемо на ухвалення відповідного рішення", - сказав В.Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас