Американська влада оштрафувала Exxon Mobil на 6,1 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська влада оштрафувала Exxon Mobil на 6,1 млн дол.

Казна та Політика
430
Влада США оштрафувала американську нафтову компанію Exxon Mobil Corp. на 6,1 млн дол. за порушення даної нею обіцянки зменшити забруднення повітря на чотирьох нафтопереробних заводах, розташованих у штатах Каліфорнія, Луїзіана і Техас.
Як заявили представники Міністерства юстиції США, Exxon Mobile порушила укладену з урядом в 2005 р. угоду, відповідно до якої компанія зобов'язалася виплатити штраф у розмірі 7,7 млн дол., витратити 6,7 млн дол. на проекти в сфері навколишнього середовища і вжити заходів з боротьби з атмосферним забрудненням.
У результаті Exxon Mobile не виконала своєї обіцянки і не зробила зменшення викидів в атмосферу на своїх НПЗ, передає Associated Press з посиланням на заяву Мін'юсту США.
ExxonMobil - американська приватна нафтова корпорація, одна з найбільших у світі за розміром виручки і розміром капіталізації. Вона була утворена в результаті злиття в 1999 р. двох найбільших американських нафтових компаній - Exxon та Mobil.
Компанія добуває нафту в різних регіонах світу, включаючи США, Канаду, Близький Схід та Азербайджан. Корпорації також належить мережа АЗС і кілька нафтопереробних підприємств. У цілому в штат ExxonMobil входить 88 тис. 300 людей.
Основними власниками компанії є фонди Barclays Global Investors і State Street Global Advisors, а також кілька інституціональних і приватних інвесторів. Exxon Mobil є найбільшою компанією "великого тріумвірату". Друге місце в ньому займає британська British Petroleum public limited company (BР plc), а третє - британо-голландська компанія Royal Dutch/Shell Plc.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас