Фондові індекси Азії ростуть у четвер слідом за акціями будівельних компаній і банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії ростуть у четвер слідом за акціями будівельних компаній і банків

Фондовий ринок
151
Азіатські фондові індекси підвищуються в четвер на очікуваннях, що падіння нафтових цін і скорочення вартості запозичення грошей центробанками приведе до зниження витрат компаній і допоможе відновити економічне зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, додав 0,4% і виріс до максимуму за 6 тижнів. З початку року показник втратив 43% у результаті світової фінансової кризи.
Гонконгський Hang Seng піднявся на 1,1%, японський Nikkei 225 - на 0,3%.
Інвестори бачать 58%-ий шанс зниження базової процентної ставки Банком Японії на цьому тижні, відповідно до розрахунків JPMorgan Chase & Co. на підставі торгів процентними свопами. Ще у вівторок ця ймовірність оцінювалася всього в 20%. Засідання японського ЦБ завершиться 19 грудня.
"Інвестори очікують зниження процентних ставок. Це приносить на ринок полегшення і стабільність", - відзначив головний управляючий фонду T&D Asset Management Co. Кендзі Томіда.
Котирування акцій найбільшого банку Японії з тих, акції яких обертаються на біржі, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. піднялися на 2,1%. Курс акцій третього за величиною японського банку Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. підскочив на 6,2%. Аналітик UBS Нана Оцукі очікує збільшення обсягів кредитування провідними банками.
Вартість паперів найбільшого забудовника Японії Mitsui Fudosan Co. виросла на 6,6%.
Ціна акцій південнокорейської фінкомпанії Hana Financial Group Inc. збільшилася на 5,9%.
Ринкова капіталізація провідної австралійської авіакомпанії Qantas Airways Ltd. підскочила на 6,6%, після того як ціна нафти опустилася нижче $40 за барель. Курс акцій Singapore Airlines Ltd., провідного авіаперевізника Південно-Східної Азії, виріс на 3,2%.
Нафтові ф'ючерси подешевіли на 8,1%, до $40,06 за барель за підсумками торгів у Нью-Йорку в середу, що є рекордно низьким рівнем на закриття біржі з липня 2004 року. У ході торгів вартість нафти доходила до $39,88 за барель.
Ціна акцій найбільшої нафтовидобувної компанії Японії Inpex Corp. упала на 2,2%, друга за величиною австралійська нафтова компанія Woodside Petroleum Ltd. втратила на торгах 6,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас