Регулятор просить швейцарські банки оцінити збитки від афери Медоффа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор просить швейцарські банки оцінити збитки від афери Медоффа

Казна та Політика
1579
Банківський регулятор Швейцарії просить фінансові компанії країни оцінити свої потенційні збитки у фондах, якими управляв Бернард Медофф, повідомляє Bloomberg.
"Ми говоримо з банками про те, наскільки масштабною була їхня участь та у які фонди вони інвестували", - заявив в інтерв'ю прес-секретар Федеральної банківської комісії Швейцарії Ален Бішель.
За оцінками ЗМІ, приватні банки, зареєстровані в Женеві, могли втратити до 5 млрд. швейцарських франків ($4,6 млрд.) у фінансовій "піраміді" Медоффа. Найбільші банки країни, UBS AG і Credit Suisse Group AG, заявили, що не мають прямих ризиків, пов'язаних з компанією Медоффа Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, не повідомивши, чи загрожують збитки їхнім клієнтам.
Найбільший у світі інвестор у хедж-фонди, компанія Union Bancaire Privee заявила, що залежність її клієнтів від компанії Медоффа становить менше 1,26 млрд. франків, або 1% активів, що перебувають у її управлінні.
Банк Banque Benedict Hentsch & Cie. SA, створений в 2004 році, сказав, що припинив злиття з Fairfield Greenwich Group, довідавшись, що близько половини цього хедж-фонду розміром $14,1 млрд. інвестовано в інструменти, пов'язані з компанією Медоффа. Потенційні втрати своїх клієнтів банк оцінює в 56 млн. франків.
Приватний банк Reichmuth & Co., головний офіс якого знаходиться в Люцерні, попередив інвесторів, що його фонду хедж-фондів Reichmuth Matterhorn загрожують збитки в розмірі $330 млн., пов'язані з інвестиційною консалтинговою компанією Медоффа.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас