Київенерго: КМДА все ще не перерахувала борг з різниці між тарифами і собівартістю компослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго: КМДА все ще не перерахувала борг з різниці між тарифами і собівартістю компослуг

Енергетика
433
Київська міськадміністрація як і раніше не перерахувала АК "Київенерго" кошти у рахунок погашення заборгованості з різниці між чинними тарифами та собівартістю послуг з теплопостачання.
"Усе залишається на колишньому рівні, тобто все як було, так і залишилося", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі АК "Київенерго" у середу.
Незважаючи на те, що в Києва немає лімітів на постачання газу ні на поточну декаду, ні на наступну, ДК "Газ України" поки не припиняє газопостачання "Київенерго".
"Теоретично вони не повинні нам давати газ, але дають, тому що зима, і кияни не винні у всіх цих розборках", - відзначили в прес-службі.
Голова комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Юрій Бондар повідомив агентству, що комісія з виправлення ситуації з теплопостачанням у Києві при Міністерстві з питань житлово-комунального господарства з вивчення ситуації в Києві на засіданні у вівторок рекомендувала Києву привести тарифи на комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня.
За словами Ю.Бондаря, комісія також рекомендувала Кабінету міністрів зобов'язати НАК "Нафтогаз України" здійснити взаємозалік з Київською міськадміністрацією через державний бюджет у рахунок субвенції, передбаченої постановою Кабміну №440 від 25 квітня 2008 року.
Даною постановою затверджений Порядок перерахування в 2008 році субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці між чинними тарифами та собівартістю комунальних послуг.
Ю.Бондар повідомив, що на сьогоднішній день заборгованість Київської міськадміністрації перед АК "Київенерго" з різниці між тарифами та собівартістю послуг становить близько 500 млн. грн., перед АОА "Київводоканал" - 138 млн.
У свою чергу заборгованість "Київводоканалу" перед "Київенерго" за електроенергію також становить 138 млн. грн.
Ю.Бондар підкреслив, що на сьогоднішній день рівень розрахунків Києва за спожитий газ становить 82-84%, у той час як інших регіонів - 25-40%.
Однак зараз у Київської міськадміністрації виникли проблеми з надходженнями в міський бюджет, зокрема, у зв'язку зі зменшенням податків з доходів фізичних осіб.
"Щодня в Київській міськадміністрації проводяться оперативні наради, оскільки зараз у Києві великі проблеми з виплатою заробітної плати працівникам комунальної сфери, з утримання поліклінік, оплати комунальних послуг бюджетних організацій", - сказав він.
За його словами, рекомендації комісії повинні бути розглянуті на засіданні Кабміну в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас