Пиво перетікає в регіони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пиво перетікає в регіони

Аграрний ринок
1040
Броварники шукають можливості здешевлення виробництва за рахунок його перенесення з великих міст у регіони.
Одна з найбільших пивоварних компаній Carlsberg Group в Україні розглядає можливість тимчасового перенесення виробництва з київського пивоварного заводу "Славутич" на інші свої підприємства у Львові і Запоріжжі. Як відзначають на підприємстві, основною причиною ухвалення даного рішення стало підвищення тарифів на водокористування і водоочищення в Києві.
У той же час Запорізький пивоварний завод уже перемістив свої виробничі потужності. Тепер ТМ "Січ" буде розливатися на Мелітопольському пивоварному заводі. Основним фактором для переїзду виробництва стала дорога оренда, оскільки підприємство розташоване практично в центрі Запоріжжя.
"Не виключено, що в сформованій ситуації ми будемо розглядати найрізноманітніші варіанти економії коштів, у тому числі скорочення графіка роботи або перенесення виробництва в несезонні місяці на наші інші заводи у Львові і Запоріжжі", - сказав гендиректор "Славутич, Carlsberg Group" Петро Чернишов. За його словами, введені в Києві нові тарифи в середньому збільшують витрати київського пивзаводу в 3,25 рази в порівнянні з поточними тарифами за водокористування і водовідведення і в 6,6 рази - за очищення наднормативних забруднень у стічних водах. "Для нас це досить значне подорожчання, що негативно відіб'ється на нашій діяльності. Вода для броварників - це сировина, і ми вважаємо неправомірним установлення єдиних тарифів для всіх компаній", - підкреслив гендиректор.
У цей час київське підприємство відомого виробника працює у звичайному режимі, але вже із січня планує працювати за графіком.
Як відзначає директор з маркетингу ТОВ "Акваріус систем менеджмент" Володимир Гранін, за деякими даними, "Славутич, Carlsberg Group" ще влітку збиралися перенести виробництво з Києва в регіони. "А підвищення тарифів на воду тільки затвердило наміри компанії", - говорить він.
Переміщення виробництва - дуже серйозне і дороге рішення, на яке впливає ціла низка причин. "Навряд чи для компанії "Славутич" це тимчасовий захід. Швидше за все, у Києві буде розподільний центр зі складами", - припускає Володимир Гранін. За його словами, перенесення виробництва дозволить скоротити витрати не тільки за рахунок більш низьких тарифів, але й інших постійних і змінних витрат, рівень яких набагато нижчий в регіонах, ніж у столиці.
До складу "Славутич, Carlsberg Group" входять ВАТ ПБК "Славутич" у Запоріжжі, київський пивоварний завод "Славутич" і ВАТ "Львівська броварня". В Україні компанія представляє бренди "Славутич", "Львівське", Tuborg, Carlsberg, Forester's, Holsten, "Балтика", "Арсенал", "Хмільне", Pepsi, 7UP, квас "Тарас".
Чистий прибуток групи компаній Carlsberg Group в Україні в третьому кварталі 2008 р. склав 83 млн. грн., що на 76,6% більше, ніж за аналогічний період 2007 р. EBITDA групи в третьому кварталі зросла на 37% - до 262 млн. грн., валовий прибуток - на 29%, до 836 млн. грн., чистий виторг від реалізації - на 48%, до 1861 млн. грн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас