Експерти: Міжбанк перетворився у юрбу панікерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Міжбанк перетворився у юрбу панікерів

Кредит&Депозит
29392
Інтервенції Національного банку на міжбанківському валютному ринку не змогли запобігти падінню гривні. Незалежні експерти вважають політику Нацбанку непослідовною і радять відмовитися від нереалістичних прогнозів, які дезорієнтують учасників ринку.
Міжбанківський ринок перетворився в юрбу панікерів, які не вірять прогнозам Національного банку, говорять учасники валютного ринку. У той же час багато банкірів визнають, що макроекономічних підстав для різкого падіння гривні немає. Директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський вважає невдалі інтервенції Нацбанку результатом непослідовності його політики. Адже навесні НБУ прогнозував, що долар не буде коштувати більше п'яти з половиною гривень.
А минулого тижня обіцяв зупинити курс на рівні семи з половиною гривень за долар: "Зафіксувати валютний курс навряд чи вдасться. Тому в найкращому разі, що ми можемо зробити, це, мабуть, "здувати" якісь пікові коливання. Але це непросте технологічне завдання". Ідея віце-прем'єра Григорія Немирі прив'язати курс гривні не до долара, а до євро, на думку Бураковського, має потребу у вивченні. Експерт не виключив, що оптимальним було б установлення залежності гривні від обох головних світових валют.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас