Мінфін зірвав джекпот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін зірвав джекпот

Казна та Політика
24082
Міністерство фінансів оголосило про початок позачергової перевірки діяльності компанії "Українська національна лотерея" (УНЛ). Причиною цього стала поява в ЗМІ інформації про перерахування частини джекпоту організованої УНЛ лотереї "Суперлото" у розмірі 10 млн грн одній зі страхових компаній. УНЛ не повідомила Мінфін про виплату страхового платежу.
У випадку підтвердження даної інформації міністерство може позбавити компанію ліцензії на здійснення лотерейної діяльності. Тим часом генеральний директор УНЛ Михайло Победимський стверджує, що зазначені 10 млн грн нікому не перераховувалися.
Позачергову перевірку діяльності компанії "Українська національна лотерея" Мінфін почав після появи публікації в газеті "Дело". У ній повідомлялося, що джекпот лотереї "Суперлото", що виріс до 26,6 млн грн. і повинен був дістатися гравцеві, який вгадав би 6 з 52 номерів, компанія поділила "безпрецедентним чином".
Посилаючись на неназваного оператора інформаційної лінії УНЛ, видання стверджувало, що 10 млн грн із суми джекпоту були поділені між гравцями, що вгадали 5 виграшних номерів, 5 млн грн склали новий джекпот, що розігрується зараз, а 10 млн грн УНЛ перерахувала невідомій страховій компанії. При цьому в статті не зазначено, як були розподілені решта 1,6 млн грн.
За даними Мінфіну, станом на 12 грудня інформація про використання джекпоту на виплату страхових платежів у міністерство не надійшла. Це й стало приводом для позачергової перевірки діяльності УНЛ. "У випадку підтвердження даних про нецільове використання коштів лотереї 'Суперлото' буде розглянуто питання про позбавлення УНЛ ліцензії (на здійснення лотерейної діяльності)", - говориться в повідомленні прес-служби Мінфіну.
Компанія "Українська національна лотерея" заснована в 1997 році. Має 4 тис. ігрових терміналів у всіх великих містах України. За час проведення лотереї "Суперлото" її учасниками було виграно 48 джекпотів на суму 145 млн грн. Загальна сума призових виплат УНЛ перевищує 500 млн грн.
За даними компанії, у листопаді, коли сума джекпоту виросла до 26,6 млн грн, вона змінила умови проведення лотереї "Суперлото", помінявши формулу гри 6 з 54 на 6 з 52. Це дозволило скоротити кількість виграшних комбінацій на 5 млн варіантів. Як пояснив генеральний директор УНЛ Михайло Победимський, 10 млн грн дійсно були виплачені переможцям лотереї, що угадали 5 виграшних номерів, а кошти, що залишилися (16,6 млн грн) перебувають у призовому фонді. "Вони нікуди не перераховувалися. Ці кошти обов'язково будуть розіграні", - запевнив він. Зараз сума джекпоту становить 5,85 млн грн.
У прес-службі Мінфіну заявили, що контрольна комісія міністерства вже приступила до роботи, але до одержання остаточних результатів перевірки подробиці її проведення розголошуватися не будуть. У той же час в УНЛ Ъ розповіли, що представники комісії в компанію поки не приходили. "Мінфін вправі здійснювати перевірку, і ми до неї готові", - відзначили в УНЛ.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас