Ринки акцій Азії ростуть у середу на зниженні ставки ФРС до рекордно малого рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії ростуть у середу на зниженні ставки ФРС до рекордно малого рівня

Фондовий ринок
85
Азіатські фондові індекси ростуть у середу на новинах про зниження базової процентної ставки Федеральної резервної системи до цільового діапазону від 0% до 0,25% річних, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся на 1,7%. З початку року показник втратив 43% у результаті світової фінансової кризи.
Гонконгський Hang Seng додав 2,1%. Японський Nikkei 225 просів на 0,2% слідом за акціями автомобільних компаній.
Гонконгський ЦБ знизив у середу базову процентну ставку з 1,5% до 0,5%. Центробанк Гонконгу звичайно вживає заходів, аналогічних діям ФРС, оскільки валюта спеціального адміністративного району прив'язана до долара США.
"Рішення Федерального резерву є свідченням того, що США роблять все, щоб підтримати ринок і запобігти різкому погіршенню економічної ситуації, - заявив глава відділу азіатських фондових ринків Mizuho Asset Management Co. у Токіо Масахіко Едзірі. - Це також ознака того, що справи йдуть гірше. Тепер у США залишилося менше простору для маневрів".
Інвестори бачать 52%-й шанс зниження базової процентної ставки Банку Японії, відповідно до розрахунків JPMorgan Chase & Co. на підставі торгів процентними свопами. Ще у вівторок ця ймовірність оцінювалася всього в 20%. Засідання японського ЦБ завершиться 19 листопада. Уряд країни закликав центральний банк "зробити все можливе для підтримки економіки".
Котирування акцій девелопера Mitsubishi Estate Co. злетіли на 9,6% на очікуваннях зниження вартості грошей в Японії. Папери найбільшого забудовника країни Mitsui Fudosan Co. подорожчали на 5,8%, Sumitomo Realty & Development Co. - на 4,3%.
Курс акцій Honda Motors Co., більше половини продажів якої доводиться на Північну Америку, впав на 5,4% після того, як у газеті Nikkei була опублікована інформації про скорочення прогнозу прибутку компанії на 200 млрд ієн ($2,25 млрд) у порівнянні з жовтневими даними. Продажі автомобілів Honda падали в листопаді дуже різкими темпами з 1983 року, скоротившись на 32%.
Вартість паперів третьої за величиною автомобільної компанії Японії Nissan Motor Co впала на 5,4%. Автовиробник планує скоротити випуск машин в Японії на 78 тис.
Рецесія в США, Європі та Японії підриває попит на автомобілі, а зростання курсу ієни до долара і євро скорочує репатрійований прибуток автовиробників.
Акції провідної золотодобувної компанії Австралії Newcrest Mining Corp. подорожчали на 3,2% слідом за зростанням вартості лютневих ф'ючерсів на золото до $857,50 у ході електронних торгів на нью-йоркській біржі. Котирування паперів найбільшого золотовидобувника Китаю Zijin Mining Group Co. підскочили на 7%.
"Долар злитий у стічну трубу, і це дуже сприятливо для золота", - стверджує головний дилер Integrated Brokerage Services LLC Френк Макгі.
Уряд Китаю у вівторок оголосив про плани допомогти металургійній і нафтовій галузям, підприємства яких постраждали від різкого падіння цін на сировину. Представник китайського міністерства промисловості та інформаційних технологій не уточнив, які саме сировинні матеріали будуть закуплені державою.
На цих новинах акції другого за величиною виробника сталі в Китаї Angang Steel подорожчали на 8,7%. Курс паперів China Oilfield Services Ltd., нафтосервісного підрозділу найбільшої компанії Китаю, що веде видобуток на шельфі, злетів на 9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас