Курс долара падає до євро та ієни на фоні зниження процентної ставки ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара падає до євро та ієни на фоні зниження процентної ставки ФРС

Валюта
2234
Курс долара в середу падає до євро і японської ієни після того, як Комітет відкритих ринків (FOMC) Федеральної резервної системи знизив базову процентну ставку з 1% до цільового діапазону від 0% до 0,25% річних, повідомило агентство Bloomberg.
Євро коштував $1,4054 на 9:29 у середу в порівнянні з $1,4002 у вівторок увечері. Під час торгів долар падав до євро до найнижчого рівня за 11 тижнів - $1,4191.
Вартість долара до ієни опустилася до 9:29 у середу до 88,86 ієни в порівнянні з 89,05 ієни на кінець попереднього торговельного дня. Під час торгів курс долара впав до мінімуму із серпня 1995 року - 88,32 ієни.
Курс євро до японської валюти виріс до цього часу до 124,89 ієни проти 124,71 у вівторок.
"У Федерального резерву майже не залишилося альтернатив. Довіра інвесторів до долара різко зменшується", - відзначив голова відділу міжнародних бондів Mizuho Asset Management Акіра Такеї.
Федеральна резервна система (ФРС) США за останні 14 місяців зменшувала базову процентну ставку 9 разів, американський ЦБ видав $1,4 трлн екстрених кредитів для підтримки ліквідності на ринках під час фінансової кризи і рецесії, що пішла за нею.
"Федеральна резервна система буде використовувати всі доступні засоби для сприяння поновленню стійкого економічного зростання та збереження цінової стабільності. Зокрема, комітет очікує, що слабкі економічні умови, очевидно, є підставою для винятково низьких рівнів базової процентної ставки на якийсь час", - говориться в документі за підсумками засідання FOMC.
ФРС збирається купувати боргові та іпотечні папери, щоб підтримати ринки.
Прибутковість середньострокових і довгострокових держоблігацій США (від двох до 30 років) упала до найнижчих рівнів з початку регулярних продажів таких паперів міністерством фінансів.
Цільовий діапазон процентної ставки ФРС є тепер найнижчим серед розвинених країн - менший, ніж у Японії (0,3%), що тривалий час була "лідером" за цим показником.
Інвестори бачать 52%-вий шанс зниження базової процентної ставки Банку Японії, відповідно до розрахунків JPMorgan Chase & Co. на підставі торгів процентними свопами. Ще у вівторок ця ймовірність оцінювалася всього в 20%. Засідання японського ЦБ завершиться 19 грудня. Уряд країни закликав центральний банк "зробити все можливе для підтримки економіки".
Центробанк і Мінфін Японії не розглядають можливість інтервенції у валютні ринки, заявив у середу міністр фінансів країни Соїті Накагава.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас