Берлін різко знизить прогноз розвитку німецької економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлін різко знизить прогноз розвитку німецької економіки

Казна та Політика
278
Уряд ФРН має намір переглянути власний прогноз розвитку економіки Німеччини на 2009 рік. У порівнянні з листопадовими даними він буде значно більш песимістичним і реалістичним.
Негативні прогнози провідних економічних інститутів Німеччини на 2009 рік, схоже, змусили уряд ФРН переглянути свій власний прогноз розвитку німецької економіки - убік значного зменшення.
Ще недавно офіційний прогноз кабінету міністрів на майбутній рік передбачав незначне, але все-таки зростання ВВП на 0,2 відсотки, у той час як найбільші дослідження пророкували скорочення цього показника в середньому на 2 відсотки. За даними газети Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), на даний момент міністерство фінансів займається переглядом власних цифр і не виключено, що в новому прогнозі мова буде йти про зниження ВВП в 2009 році на цілих 3-3,5 відсотка.
За даними FAZ, у четвертому кварталі 2008 рік уряд очікує зниження ВВП у межах 1,25-1,75 відсотка. Це пов'язано в першу чергу зі скороченням обсягів виробництва найбільших підприємств автомобільної, сталеливарної і машинобудівної галузей. У першому кварталі 2009 року можливий "подальший значний спад економічної активності", говориться в документі, що опинився в розпорядженні газети.
Варто відзначити, що за весь післявоєнний час скорочення ВВП Німеччини спостерігалося всього чотири рази, найбільш серйозно - на 1 відсоток в 1975 році. Таким чином, країна стоїть на порозі найважчої рецесії за всю історію існування Федеративної Республіки Німеччини.
За інформацією FAZ, скорегувати власний - в умовах кризи досить оптимістичний - прогноз, уряд змусили нові дані, представлені великими економічними інститутами ФРН, у яких аналітики пророкують скорочення ВВП уже не на 2, а на 3 відсотки.
"У сформованих на сьогоднішній день умовах подібні негативні прогнози вже не здаються нереалістичними", - говориться в примітці до нового документа міністерства фінансів, на який посилається газета. При цьому за даними мінфіну ФРН, новий офіційний прогноз уряду на 2009 рік перебуває в стадії переробки і буде опублікований не раніше 28 січня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас