Безсмертний: Частину боргу за газ Київ покриє за рахунок кредиту, частина буде реструктуризована — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безсмертний: Частину боргу за газ Київ покриє за рахунок кредиту, частина буде реструктуризована

Енергетика
981
Частина боргу Києва перед "Нафтогазом України" буде покрита за рахунок залучення кредитних коштів, іншу суму заборгованості планується реструктуризувати. Про це повідомив сьогодні на брифінгу заступник голови Секретаріату Президента Роман Безсмертний.
Він уточнив, що кредит планується залучити для погашення поточної заборгованості за газ, а реструктуризації буде підлягати та частина боргу, котра виникла в результаті різниці між економічно обґрунтованими видатками і чинним тарифом, що не була покрита урядом.
"На жаль, Кабмін не проводив такий залік. У результаті виникла заборгованість... У сумі це становить тепловикам, енергетикам за газ майже 700 млн. грн.", - сказав Р.Безсмертний.
Як повідомлялося, 11 грудня ц.р. АК "Київенерго" припинила гаряче водопостачання в адміністративні будівлі, житлові будинки зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
У компанії відзначили, що до таких кроків привело обмеження газопостачання АК "Київенерго" через відсутність грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці між економічно обґрунтованими видатками на виробництво і тарифом на теплову енергію. 12 грудня Київська міська державна адміністрація подала позов у Господарський суд Києва до НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгаз" з вимогою заборонити здійснювати дії з відключення газопостачання, а також відновити подачу тепла ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
Вранці 14 грудня АК "Київенерго" почала поновлення гарячого водопостачання, оскільки ДК "Газ України" підвищила тиск газу на київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас