Немиря вважає, що Україна незабаром повинна вжити заходи для прив’язки гривні не до долара, а до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря вважає, що Україна незабаром повинна вжити заходи для прив’язки гривні не до долара, а до євро

Валюта
2480
Віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря вважає, що Україна незабаром повинна вжити заходів для прив'язки гривні не до долара, а до євро. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві.
"Я не сумніваюся, що Україна повинна уживати заходів у найближчому майбутньому, тому що її стратегічне майбутнє - це ЄС і це євро як єдина валюта в Європейському Союзі", - сказав він.
За словами віце-прем'єра, у цей час, під час кризи країни - члени ЄС, які ще не перейшли на євро, зокрема Польща та Угорщина, прискорюють цей процес. А такі країни, як Ісландія, що входить у зону вільної торгівлі ЄС, але не є членом Євросоюзу, розглядають питання про прискорення вступу в євроспівдружність.
"Із цього погляду стратегічно час зробити вибір про більш значиму роль євро і для України", - сказав Г.Немиря.
За його словами, сьогодні можна спостерігати наслідки того, що довгий час Україна фактично залишалася єдиною країною в регіоні, валюта якої була прив'язана до долара.
Віце-прем'єр відзначив, що на це довгий час звертали увагу й українські, і європейські економічні та міжнародні експерти. "Ми бачимо, що занадто тісна прив'язка України до долара сприяла нестабільності, з наслідками якої ми маємо справу", - сказав він.
"Це не означає, що завтра потрібний якийсь інший механізм, але готуватися до цього потрібно, і тут не повинна бути імпровізація, тому що тільки твердий розрахунок може сприяти довірі учасників ринку до того, що буде відбуватися в майбутньому", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас