Тодійчук: Росія може оштрафувати Україну високими цінами на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тодійчук: Росія може оштрафувати Україну високими цінами на газ

Енергетика
849
Не виключено, що у зв'язку з економічними проблемами “Газпрому” і Росії в цілому, ціна на газ для України може бути необґрунтовано високою, як штраф за невиконання раніше підписаних контрактів, і така поведінка Росії може одержати підтримку на Заході. Про це повідомив президент київського міжнародного енергетичного клубу "Q-club" Олександр Тодійчук.
За його словами, якщо виходити з об'єктивних причин, то наступного року ціна на газ для України повинна становити від 175 до 200 доларів.
"Враховуючи те, що прем'єри України і Росії підписали меморандум, згідно з яким ціна на газ підніматиметься в три етапи, то це складне завдання для двох сторін в цих умовах, оскільки ніхто не може точно спрогнозувати, як змінюватиметься ціна на нафту", - сказав О.Тодійчук.
Він також зазначив, що російська сторона не керується чіткими формулами, встановлюючи ціну на газ, і в цій ціні є політична складова.
"Якщо взяти однакові відстані транспортування газу з Росії на європейські ринки, то при однакових транспортних витратах ми бачимо різні ціни", - резюмував експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас