Алжир збільшить видобуток нафти на 150 тис. барелів на добу до 2012р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир збільшить видобуток нафти на 150 тис. барелів на добу до 2012р

Енергетика
110
Алжир, четвертий за розміром виробник нафти в Африці, планує збільшити обсяги видобутку на 150 тис. барелів на добу (б/д) до 2012 року, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на заяву представника державної енергетичної компанії Sonatrach.
ВАТ "Роснафта" та американська ConocoPhillips допоможуть Sonatrach наростити обсяги виробництва, що становлять зараз 1,4 млн б/д, сказав журналістам Саїд Сахнун, голова підрозділу спільних підприємств Sonatrach.
ConocoPhillips та Anadarko Petroleum Corp. є партнерами Sonatrach з розробки родовища "Ель-Мерк" (El Merk) в Алжирі. First Calgary Petroleums Ltd., один з підрозділів Eni Sp, допоможе із проектом Menzel, загальна вартість якого становить $1 млрд. "Роснафта" буде займатися в основному родовищем Takouazet, повідомив С.Сахнун.
У сукупності ці родовища будуть давати додаткові 200 тис. б/д, однак чистий приріст видобутку в Алжирі складе 150 тис. б/д, оскільки виробництво на інших родовищах країни буде скорочено відповідно до наявних домовленостей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас