Експерти називають причиною комунальних проблем в Києві непрозору систему розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти називають причиною комунальних проблем в Києві непрозору систему розрахунків

Енергетика
787
Однією із причин відключення опалення та гарячої води в Києві експерти називають заплутану систему газових розрахунків, введену столичними чиновниками.
Як повідомив директор енергетичних програм дослідницького центру "Номос" Михайло Гончар, за останні два роки київська мерія створила заплутану систему розрахунків "Київенерго" з НАК "Нафтогаз України" за посередництвом "Київенергохолдингу", передає українська служба радіо "Німецька хвиля" у понеділок.
Експерт не виключає, що затримка переведення компанії "Нафтогаз України" коштів, сплачених киянами за гарячу воду та опалення, дозволяє одержувати тіньовим ділкам значні доходи від обороту мільйонних сум через офшорні зони та інші фінансові структури.
Під час дискусії в пресі із приводу київської кризи в розрахунках за енергоносії ця система дотепер не аналізувалася, відзначив М.Гончар. Він припустив, що всі сторони конфлікту так чи інакше можуть бути залучені в існуючу схему непрозорих угод.
На його думку, ця схема нагадує залучення компаній "Юралтрансгаз" та "РосУкрЕнерго" як посередників з постачання газу для всієї України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас