У квартири киян повертається тепло і гаряча вода — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У квартири киян повертається тепло і гаряча вода

Енергетика
948
Відновлене теплопостачання і подача гарячої води у квартирах жителів Києва, повідомило управління зв'язків зі ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів України в неділю.
"Це відбулося після того, як учора прем'єр-міністр і члени уряду на терміновій нараді виробили низку заходів для вирішення цієї проблеми. Тоді Юлія Тимошенко (прем'єр-міністр) дала необхідні вказівки для того, щоб протягом декількох годин поставки тепла і гарячої води у квартири жителів столиці були відновлені", - говориться в повідомленні, розміщеному на сайті уряду.
"Сьогодні кияни вже одержують ці послуги", - підкреслює управління зв'язків зі ЗМІ секретаріату Кабміну.
У повідомленні відзначається, що "кошти, несплачені київською владою за газ, будуть стягнені з рахунків мерії Києва через суд".
Тим часом прес-служба акціонерної компанії "Київенерго" інформувала в неділю, що процес підключення гарячого водопостачання почався 14 грудня о 8.00, на його поновлення знадобиться не менше двох діб.
"Відповідно до технологічних вимог з моменту підвищення тиску газу для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 фахівцями АК "Київенерго" на відновлення гарячого водопостачання знадобитися не менше двох діб", - говориться в повідомленні, розміщеному на сайті компанії.
АК "Київенерго" відновлює гаряче водопостачання, оскільки ГК "Газ України" підвищила тиск газу на Київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
Як повідомлялося, у Києві з п'ятниці, 12 грудня, майже в більшій частині житлових будинків була відключена гаряча вода. АК "Київенерго" заявляє, що це пов'язано зі зниженням газопостачання, оскільки "Київенерго" має заборгованість за спожитий газ у сумі 380 млн. грн.
АК "Київенерго" указує на те, що Київміськадміністрація відмовляється відшкодовувати компанії різницю між чинними тарифами і собівартістю послуг.
Голова правління національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" Олег Дубина розпорядився відновити подачу газу для підприємств житлово-комунального господарства Києва в суботу ввечері, повідомила прес-служба компанії.
За словами Дубини, міська державна адміністрація дотепер не перерахувала ні копійки за накопичені борги за спожитий газ. Однак, підкреслив він, кияни, у першу чергу діти і люди літнього віку, не повинні страждати через недбалість столичної влади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас