Уряд Ірландії виділить 10 млрд євро для рекапіталізації національних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Ірландії виділить 10 млрд євро для рекапіталізації національних банків

Валюта
201
Уряд Ірландії може інвестувати в капітал провідних національних банків до 10 млрд євро разом із приватними інвесторами.
Як повідомило напередодні ввечері Міністерство фінансів Ірландії, "уряд ухвалив рішення підтримати разом з існуючими акціонерами і приватними інвесторами програму рекапіталізації кредитних установ на суму до 10 млрд євро".
Ірландський Мінфін вказав, що інвестування може бути здійснене через Національний пенсійний резервний фонд. Уряд може одержати як привілейовані, так і звичайні акції банків, говориться в офіційному повідомленні міністерства.
Ірландський уряд очікує, що існуючі акціонери зможуть взяти участь у викупі банківських додемісій на рівних із владою умовах.
Уряд Ірландії першим у Європі виступив з гарантіями по всіх депозитах фізичних осіб у національних банках. Цей крок, однак, був розцінений як надто протекціоністський за мірками ЄС, і уряд Ірландії був змушений розширити схему урядових гарантій на депозити всіх найбільших банків, що присутні у країні, незалежно від їх приналежності.
Нагадаємо, світова фінансова криза негативно відбилася на банківському секторі країни. Ситуацію ускладнив спад на ринку нерухомості. У результаті Ірландія стала першою економікою зони євро, що вступила цього року в період рецесії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас