Литвин збирається пробути спікером до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин збирається пробути спікером до 2012 року

287
Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує роботу Ради 6-го скликання на весь конституційний термін до - 2012 року. Про це він сказав в ефірі телекомпанії "Інтер".
"Я можу заспокоїти всіх, що (позачергових) виборів не буде... Я повинен усіх заспокоїти, що якщо Верховна Рада буде працювати адекватно, люди відчують віддачу, вона буде працювати 4 роки ", - вважає спікер.
На його думку, Рада з моменту обрання його спікером уже працює конструктивно - вона прийняла кілька важливих антикризових законопроектів.
Литвин відзначив, що хто б що не говорив, але в Раді на даний момент сформована коаліція.
"Коаліція є, факт є, рішення є 3 фракцій, а за рішенням Конституційного Суду рішення (про створення коаліції) приймають фракції", - сказав він.
Ті ж, хто стверджує протилежне, на думку спікера, домагається проведення позачергових виборів. Він закликав їх припинити подібні розмови.
Литвин вважає, що в умовах економічної кризи всі повинні діяти спільно, а не вести протиборство на рівні "коаліція-опозиція".
Він також подякував фракції Комуністичної партії за підтримку його кандидатури в спікери, відзначивши, що в складний момент вона продемонструвала, що є відповідальною політичною силою.
Як повідомлялося, депутат Ради, заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман допускає проведення позачергових парламентських виборів на початку березня 2009 року.
Президент Віктор Ющенко має намір повернутися до варіанту проведення позачергових виборів Ради у випадку блокування нею антикризової політики.
9 грудня Рада обрала спікером Литвина, а він у свою чергу оголосив про створення коаліції фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Блоку Литвина.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас