"Газпром" виступив з компромісною пропозицією щодо врегулювання газової заборгованості України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" виступив з компромісною пропозицією щодо врегулювання газової заборгованості України

Енергетика
1329
Віце-президент російської компанії Олександр Мєдвєдєв заявив на прес-конференції в Парижі, що "Газпром" виступив з компромісною пропозицією щодо врегулювання газової заборгованості України, передає "Бі-Бі-Сі".
"Ми сподіваємося, що вирішення проблеми буде знайдено, - сказав він. - В даний час ми робимо нашим українським колегам нові пропозиції щодо її врегулювання".
Деталі запропонованого компромісу не уточнюються.
На початку грудня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, відповідаючи на питання росіян в прямому ефірі, заявив, що країна продовжує складний діалог з українськими партнерами про постачання газу в 2009 р.
Поточний борг української сторони, за розрахунками "Газпрому", складається з 428,7 млн дол. заборгованості за вересень, 798,6 млн дол. - за жовтень, 834,5 млн дол. - за листопад, а також 347,1 млн. доларів штрафів і пені за невчасні розрахунки.
"Нафтогаз України", у свою чергу, оцінює суму боргу в 2,25 млрд дол. На думку української компанії, за вересень "Нафтогаз України" залишилася винна наполовину належному "Газпрому" посередникові RosUkrEnergo близько 400 млн дол. При цьому до суми боргу додалося 798,6 млн дол. жовтневого боргу, 835 млн дол. листопадового, а також 250 млн дол. штрафу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас