CNN поставила Баффета на перше місце у списку найуспішніших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

CNN поставила Баффета на перше місце у списку найуспішніших

878
Сайт CNN-money у переддень Різдва назвав список героїв і невдах ділового світу США - на різних полюсах списку в році, що йде, опинилися інвестиційний гуру Уоррен Баффет та екс-глава федеральної резервної системи Алан Грінспен.
Прославлений інвестор і голова багатопрофільної корпорації Berkshire Hathaway, що за версією Forbes, очолює список найбагатших людей планети, підкорив серця охопленого панікою ринку, роблячи мільярдні інвестиції в національних гігантів, що захиталися, як General Electric та Goldman Sachs.
Коли Уолл-стріт обрушилася в паніці, Баффет опублікував свій маніфест у газеті New York Times "Купуйте Америку. Я вже роблю це", ставши в очах ділового світу, якщо і не найпрозорливішим інвестором, то безперечним національним "героєм капіталістичної праці".
"Він надихнув довіру серед інвесторів і ясно пояснив нервовій публіці мотиви своєї поведінки, протиставивши паніці", - пише CNN-money.
На додачу саме ця людина задовго до кризи попереджала Америку про небезпеку поширення фінансових деривативів, непомірної зарплати фінансових босів і тенденції інвестувати без розуміння сутності, куди йдуть гроші.
Нинішній рік усталив репутацію легендарного інвестора і повністю знищив ім'я іншого фінансового гуру - Алана Грінспена, який очолив список "нулів".
У США тепер звинувачують ще недавнього кумира і колишнього голову Федеральної резервної системи в тому, що саме за час його правління протягом більше 18 років була створена система "бульбашок" - накачування економіки дешевими кредитами. Спочатку ця практика привела до "краху доткомів", а потім і до нинішньої іпотечної кризи, що перекинулася на глобальну економіку.
У провину Грінспену ставлять те, що, "пожвавлюючи" бізнес, він занадто довго та занадто низько тримав облікову ставку, що сприяло бездумному запозиченню.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас