Україна не встигне до нового року підписати контракт на закупівлю ядерного палива в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не встигне до нового року підписати контракт на закупівлю ядерного палива в РФ

Енергетика
444
Міністерство палива і енергетики України очікує, що підписання контракту про постачання російського ядерного палива для українських атомних електростанцій відбудеться в лютому 2009 року.
"Ми очікуємо підписання (контракту, – ред.) в лютому", - повідомило джерело в Мінпаливенерго.
Таким чином не буде виконано доручення українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва про підписання до кінця грудня 2008 року контрактів з Російською Федерацією на закупівлю ядерного палива для українських АЕС у 2009-му та після 2010 року.
Нагадаємо, Україна в березні 2008 року уклала контракт на постачання в 2011-2015 роках ядерного палива з американською компанією Westinghouse. При цьому випробування палива компанії Westinghouse так і не завершено. Як заявила голова Державного комітету ядерного регулювання України Олена Міколайчук, комітет так і не зміг побачити документи для ліцензування цих зборок.
Більшість експертів переконані, що підписання контракту на постачання російського ядерного палива на період до 2025 року важливе для України - як гарантія забезпечення економічно ефективним і безпечним паливом.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас