Нову банкноту Зімбабве вартістю у півмільярда прикрашають корови і шахтар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову банкноту Зімбабве вартістю у півмільярда прикрашають корови і шахтар

Валюта
1198
Зімбабве, колись процвітаюча південно-африканська республіка, не припиняє боротися зі спиралевидною гіперінфляцією.
Міністр фінансів Зімбабве днями повідомив про випуск банкноти вартістю в 500 млн. зімбабвійських доларів, повідомляє "Фінмаркет" з посиланням на CNN. На новій банкноті зображений процес доїння корів і працюючий шахтар.
Відзначимо, що наприкінці липня уряд країни позбавив зімбабвійський долар десяти нулів.
Номінал п'ятисот мільйонів зімбабвійських доларів на даний момент прирівняний приблизно до восьми доларів США, що вистачає лише на покупку восьми шматків хліба, відзначає CNN. Випуск даної купюри повинен спростити життя простим людям, які змушені ходити за покупками з величезними сумками грошей.
Інфляція в Зімбабве досягла 231 млн відсотків у річному вирахуванні. Протягом останнього року через інфляцію Зімбабве відчуває хронічну недостачу готівки. Центробанк країни вводить в обіг нові купюри в якості заходів приборкання зростаючої інфляції.
На даний момент Зімбабве зараз є країною з найбільш швидко падаючою економікою у світі, рівень безробіття становить 80%. Кілька мільйонів жителів країни вже стали біженцями, тому що країна перебуває на межі гуманітарної катастрофи, за продуктами і ліками вишикуються черги з ночі.
Такими темпами не за горами вихід купюри номіналом у мільярд доларів, відзначає агентство.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас