Чернігівський автозавод зупинив виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чернігівський автозавод зупинив виробництво

685
Чернігівський автомобільний завод, що входить до складу корпорації "Еталон" (Київ), зупинив виробництво з грудня у зв'язку з економічною кризою.
Про це Українським Новинам повідомив голова заводу Валерій Купцов.
"Завод зупинився десь із першого грудня. Головний конвеєр не працює, а всі служби працюють", - сказав він.
З його слів, покупці автобусів виробництва Чернігівського автозаводу в більшості випадків для купівлі брали кредити, а нинішні умови і відсотки для одержання кредитів не влаштовують покупців.
"Покупці в заводу є постійно", - додав Купцов.
Він зазначив, що після припинення банками видачі кредитів за доступними умовами, значно скоротилися обсяги продажів автомобілів.
"Якщо наш уряд швидко вирішить питання з фінансовою кризою, покупці почнуть одержувати кредити, я запущу завод наступного дня", - сказав він.
Купцов також зазначив, що наразі на заводі працюють над створенням нової моделі автобуса, розробка якого завершиться в січні 2009 року.
Як повідомляло агентство, з 1 грудня 2008 року по 1 лютого 2009 року зупинив виробництво Бориспільський автомобільний завод (Київська область), який також входить до складу корпорації "Еталон" (Київ).
2007 рік Чернігівський автозавод закінчив із прибутком 1,4 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 47,47%, або на 48,907 млн. до 151,933 млн. гривень порівняно з 2006 роком.
Чернігівський автозавод зареєстровано у формі закритого акціонерного товариства, його створено на базі ВАТ "Чернігівавтодеталь" у серпні 2003 року.
Корпорацію "Еталон" створено 2003 року, основне її завдання - представлення інтересів своїх учасників і координація їхньої діяльності на ринку.
Корпорація поєднує 21 підприємство, зокрема Бориспільський (БАЗ) і Чернігівський (ЧАЗ) автозаводи і ВАТ "Чернігівавтодеталь".
Корпорація виробляє автобуси на базі шасі індійської компанії ТАТА (А-079), китайської FAW (А-074 і А-148) і російської ГАЗ (БАЗ-2215 "Дельфін").
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас