"Нафтогаз України" заявляє про погіршення розрахунків теплокомуненерго за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" заявляє про погіршення розрахунків теплокомуненерго за газ

Енергетика
261
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заявляє про погіршення розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики за поставлений природний газ.
Про це на прес-конференції повідомив заступник голови правління НАК Володимир Триколич.
Він зазначив, що раніше компанія прийняла рішення не обмежувати поставки газу, підприємствам ТКЕ тих регіонів, керівники яких звернулися до "Нафтогазу України" з гарантійним листом про сплату боргу в майбутньому.
"На жаль, ситуація тільки погіршилася, тільки за перший місяць опалювального сезону розрахунки не перевищили 27-30%... а борг перевищив 750 млн. гривень. Ми змушені припинити подачу газу тим підприємствам, які не платять за газ, які не виконують контрактні зобов'язання", - сказав він.
При цьому Триколич підкреслив, що на сьогодні близько 90% всіх підприємств ТКЕ мають борги перед компанією.
У цілому борг теплокомуненерго за 2008 рік становить 1,25 млрд. гривень, а, з огляду на заборгованість минулих періодів, - 3,75 млрд. гривень, що становить, за словами Триколича, близько 50% заборгованості "Нафтогазу України" перед "РосУкрЕнерго" (при курсі 5,05 UAH/USD).
Тепер від газопостачання за борги відключені понад 50 підприємств ТКЕ.
Як повідомляло агентство, на початку грудня дочірнє підприємство "Нафтогазу України" "Газ України" доручило підприємствам із газопостачання й газифікації почати процедуру відключення від газопостачання 87 підприємств ТКЕ.
"Нафтогаз України" виступає за надання державних кредитних ліній підприємствам комунальної теплоенергетики, які мають поточну заборгованість за спожитий природний газ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас