Палаци і замки, що ще залишились, заборонять приватизувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палаци і замки, що ще залишились, заборонять приватизувати

Казна та Політика
491
Мукачівський замок "Паланок", Воронцовський і Лівадійський палаци можуть заборонити передавати в приватну власність. Днями нардеп від НУ-НС Віктор Шемчук зареєстрував у парламенті законопроект "Про внесення змін до реєстру пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації".
Своїм проектом Шемчук, що до обрання нардепом займав посаду прокурора Криму, розширює список охоронюваних від продажу об'єктів на 40 найменувань. В основному це архітектурні та історичні пам'ятки Кримського півострова: палац Олександра III у Ялті, Юсуповський палац, колона Махмуд-хана в Ялті, монастир Шулдан і печерний монастир Челтер-Мармара в Севастополі та інші об'єкти. "При складанні переліку цілу низку об'єктів було або зігноровано, або навмисно не включено у нього. Особливу стурбованість і подив викликає відсутність у переліку таких об'єктів, як Лівадійський палац у Ялті і замок "Паланок" у Закарпатській області", - відзначає депутат у пояснювальній записці до законопроекту.
Нагадаємо, у жовтні цього року Мукачівська міськрада передала дві третини території замку "Паланок" в оренду на 46 років ТОВ "Високий замок". Пізніше рішенням зайнялися у МВС - принаймні, офіційно в міністерстві заявили, що матеріали справи направлені в прокуратуру Закарпатської області для вивчення та відповідного реагування. Буквально слідом за цим Шемчук зареєстрував свій законопроект, явно присвячений кримським об'єктам і доповнений одним закарпатським - "Паланком". Разом з тим законопроект ніяк не регулює питання оренди заборонених для приватизації пам'яток.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас