Китай буде заохочувати злиття сталеливарних підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай буде заохочувати злиття сталеливарних підприємств

215
Китайська влада готова заохочувати злиття компаній чорної металургії з метою згладити вплив негативних процесів на світовому фінансовому ринку. Про це заявив міністр промисловості та інформаційних технологій Китаю Лі Ічжун, повідомляє агентство Синьхуа.
Він сказав репортерам, що "промисловість виявилася найбільш піддана впливу фінансових безладів, що поглиблюються", і уряд заохотить великих виробників сталі купувати їх менших за розміром конкурентів. Уряд і раніше переконував сталеливарників об'єднуватися, однак у Китаї дотепер налічується близько 1 тис. дрібних і середніх виробників чавуну та сталі.
Цього року, за оцінками фахівців, Китай зробить від 480 млн. до 490 млн. тонн сталі при загальних потужностях виробництва 600 млн. тонн на рік. Для консолідації на ринку влада готова надати компаніям довгострокове фінансування, кошти також будуть направлені на модернізацію сталеливарних підприємств та освоєння нових технологій.
Сталевий сектор Китаю зазнав на собі жорсткий вплив світової економічної кризи. Ціни на сталь різко впали, майже на 50% останнім часом, а ознак їх відновлення не спостерігається. Ще одним важливим моментом для місцевих сталеливарників є вартість залізної руди, у зв'язку із чим, міністр відзначив, що на переговорах про її постачання варто наполегливо знижувати ціну на цю сировину.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас