Голови "Нафтогазу України" і "Газпрому" продовжать переговори наступного тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голови "Нафтогазу України" і "Газпрому" продовжать переговори наступного тижня

Енергетика
267
Делегація Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" відбула в Москву для проведення чергового раунду переговорів з ВАТ "Газпром", повідомили агентству в прес-центрі НАК у п'ятницю.
У прес-центрі уточнили, що до складу української делегації ввійшов перший заступник голови правління Ігор Діденко, що разом із заступником голови правління "Газпрому" Валерієм Голубєвим обговорить підготовку зустрічі голів компаній.
Як повідомлялося, остання зустріч керівників НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини і ВАТ "Газпром" Олексія Міллера відбулася 9 грудня в Москві. За її підсумками О.Міллер відзначив, що переговори як про погашення боргу, так і про підписання контракту на постачання газу в 2009 році "ідуть непросто".
У свою чергу, Дубина повідомив, що держхолдинг сьогодні веде переговори про залучення коштів з низкою банків і МВФ, щоб на ці гроші погасити заборгованість за поставлений газ. "І все-таки залишаємося на тому, що ми хотіли б бачити з 1 січня 2009 року прямий контракт "Газпром" - "Нафтогаз України", - додав голова НАК.
2 жовтня глави урядів РФ та України підписали меморандум про співробітництво в газовій сфері. Одним із ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові відносини між "Газпромом" і "Нафтогазом України" з 1 січня 2009 року. При цьому "Газпром" зберігає можливість продавати прямо кінцевим споживачам України 7,5 млрд куб. м газу на рік.
Документ також підтверджує наміри щодо поетапного переходу на ринкові, економічно обґрунтовані і взаємопогоджувані ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу по її території. Умовою виконання положень меморандуму є повне погашення НАК "Нафтогаз України" всієї наявної заборгованості за поставлений газ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас