Вплив кризи на країни, що розвиваються, виросте в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вплив кризи на країни, що розвиваються, виросте в 2009 році

1118
Ринки, що розвиваються, чекає важкий 2009 рік, але вплив фінансової кризи не буде однаковим для всіх країн, вважають фахівці інвестиційної компанії Pacific Investment Management Co.
Зокрема, Бразилія, Мексика, Колумбія, Південна Корея і Малайзія знаходяться у кращій ситуації, ніж Еквадор, Венесуела та Аргентина.
"Існує дуже велика різниця між країнами, і не всі здатні подолати цю різницю. Я думаю, це буде основним фактором в 2009 році", - сказав Майкл Гомес, один з керівників підрозділу PIMCO з країн, що розвиваються.
Ринки державних облігацій країн, що розвиваються, зараз більш стійкі до криз, ніж раніше, оскільки їх фундаментальні економічні показники за останні роки покращилися завдяки зростанню цін на сировину, низьким процентним ставкам, високій ліквідності і відносній слабості долара США.
Але тепер, коли багато із цих факторів зникли, а економіки США, Японії і європейських країн упали в рецесію, виявилися найбільш уразливі ринки.
"Бразилія, Мексика і Колумбія - це високоякісні ринки, що розвиваються, - сказав Гомес. - Саме туди ми найбільше інвестуємо". За його словами, ці країни краще підготовлені до кризи завдяки значним валютним резервам, стійкому фінансовому становищу і грамотній кредитно- грошовій політиці.
З іншого боку, такі країни, як Еквадор зайво залежать від долара і не змогли адаптувати свою політику до падіння цін на нафту - їхнє основне джерело доходу.
За словами Гомеса, різке падіння цін на нафту вдарило по торговельному балансі Еквадору, а зміцнення американської валюти зробило економіку країни менш конкурентноздатною. У подібній ситуації перебувають Венесуела та Аргентина.
Близько 45 % інвестицій РIMCO направляються в країни Латинської Америки, 30 % - у Європу, 15-20 % - в Азію, а решта – в Африку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас