НБУ: У листопаді спостерігалося зростання пропозиції валюти на міжбанку, але попит все-таки превалював — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: У листопаді спостерігалося зростання пропозиції валюти на міжбанку, але попит все-таки превалював

869
Пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку України в листопаді зросла, але обсяг попиту був вищий. Про це говориться в повідомленні, оприлюдненому в п'ятницю на сайті Національного банку України (НБУ).
"Щоденні обсяги пропозиції безготівкової валюти зросли на 4,7%. Це сприяло зниженню дефіциту іноземної валюти на міжбанківському ринку, дозволивши НБУ зменшити обсяг своїх інтервенцій з 4,1 млрд. дол. у жовтні до 3,4 млрд. дол. у листопаді", - відзначається в повідомленні.
При цьому вказується, що офіційний курс гривні до долара США протягом листопада змінився з 5,7604 до 6,7418 грн./дол.
За даними Нацбанку, обсяг золотовалютних резервів у листопаді збільшився на 820 млн. дол. (або 2,6%) - до 32,744 млрд. дол. (в еквіваленті). Крім інтервенцій Нацбанку, на обсяг резервів вплинуло, серед іншого, і надходження коштів від Міжнародного валютного фонду в розмірі близько 4,5 млрд. дол. За даними НБУ, на погашення та обслуговування зовнішнього державного боргу було направлено 126 млн. дол.
Також Нацбанк повідомляє, що на кінець листопада обсяг міжнародних резервів дозволяв фінансувати майбутній імпорт товарів і послуг протягом 4,4 місяців і на 27,8% перевищував монетарну базу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас