Президент збирає екстрену нараду з приводу відключення теплопостачання і великої заборгованості із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент збирає екстрену нараду з приводу відключення теплопостачання і великої заборгованості із зарплати

Енергетика
1560
Президент України Віктор Ющенко збирає екстрену нараду із приводу відключення теплопостачання і великої заборгованості з виплати зарплати.
Як повідомляє прес-служба Президента, за словами заступника голови Секретаріату Президента Романа Безсмертного, "об'єктивні цифри говорять про те, що заборгованість із заробітної плати в бюджетній сфері продовжує рости, незважаючи на твердження уряду про затихання кризи в українській економіці". Р.Безсмертний нагадав, що Президент України вже висловлював стурбованість із приводу нагромадження заборгованості із зарплати. У відповідному листі, направленому в Кабінет міністрів ще в листопаді, Президент констатував, що уряд випустив з-під контролю одне з найбільше соціально важливих питань і не вживає дієвих заходів для його вирішення.
За словами Р.Безсмертного, тримаючи цю ситуацію на контролі, глава держави доручив місцевим державним адміністраціям надати дані про стан виплати заробітної плати в кожному регіоні України.
Відповідно до цих даних, на 1 січня поточна заборгованість буде становити 461,2 мільйони гривень, прострочена заборгованість - 48,38 мільйони гривень.
На початок року найбільші суми заборгованостей перед працівниками бюджетної сфери виникнуть у Дніпропетровській області - 87 мільйонів, Вінницькій - 62,3 мільйони, Чернігівській - 64,7 мільйона, Донецькій - 36,3 мільйони гривень. При цьому найбільше від несвоєчасної виплати зарплати постраждали працівники закладів освіти та охорони здоров'я.
Заступник голови Секретаріату Президента відзначив, що, реагуючи на цю ситуацію, В.Ющенко в екстреному порядку призначив нараду з головами місцевих держадміністрацій, предметом якої стане пошук шляхів подолання таких заборгованостей бюджету перед людьми, робота яких має соціально значимий характер.
Під час наради також будуть обговорені проблеми масового відключення теплопостачання. Попередження про це надходять із різних регіонів України, у тому числі і з Києва.
"Таким чином, весь робочий графік глави держави на 16 грудня буде присвячений спільному із представниками місцевої влади та експертами напрацюванню рішень, які повинні мінімізувати прояви економічної кризи, що безпосередньо стосуються кожної людини. Було б добре, якби прем'єр-міністр перед тим, як заявляти, що економічна криза вилікувана, подивилася на дані статистики і в очі людям, які не одержали своєї зарплати", - сказав Р.Безсмертний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас