Moody's змінило прогноз рейтингів РФ на "стабільний" з "позитивного" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's змінило прогноз рейтингів РФ на "стабільний" з "позитивного"

281
Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз рейтингу Росії по боргових зобов'язаннях в іноземній і національній валюті "Baa1", а також стелю рейтингу країни для зобов'язань в іноземній валюті на "стабільний" з "позитивного", повідомляється в прес-релізі агентства.
Зміна прогнозу відображає тиск, що збільшився, на позицію ліквідності РФ в умовах поглиблення глобальної кредитної кризи, а також неясні заходи уряду у відповідь на зростання напруженості, відзначається в повідомленні Moody's.
"У цих умовах імовірність того, що Moody's підвищить суверенні рейтинги РФ у наступні 12-18 місяців, значно скоротилася, - відзначає віце-президент Moody's Джонатан Шиффер. - У той же час, "стабільний" прогноз відображає як і раніше сприятливі кредитні показники Росії щодо інших країн рейтингової категорії "Baa".
У жовтні цього року Moody's підтвердило "позитивний" прогноз по рейтингу РФ "Baa1", а також рейтинги стелі країни. Це рішення ґрунтувалося на очікуваннях, що значні золотовалютні резерви Росії, а також обмежений розмір держборгу дозволять уряду країни успішно підтримувати ті системно важливі банки та корпорації, доступ до ліквідності яких різко погіршився в умовах глобальної кредитної кризи.
Експерти агентства вважали, що оголошені урядом програми підтримки дозволять РФ зберегти більш сприятливу фінансову позицію в порівнянні з іншими країнами тієї ж рейтингової категорії після завершення глобальної фінансової кризи.
"Однак, із цього моменту спроба вирішити серйозну проблему, дозволивши валютному курсу досягти більш стійких рівнів без підвищення побоювань щодо стабільності в банківському і фінансовому секторі, виявилася неефективною і занадто дорогою для резервів країни, - відзначає Дж.Шиффер. - Більше того, можливості для маневрування в уряду останнім часом погіршилися у зв'язку з нестачею довіри населення як до місцевої валюти, так і до банківської системи, а також зниженням цін на нафту та інші сировинні товари, експортовані країною. Скорочення довіри знайшло своє відбиття в значному скороченні депозитів у банківській системі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас