Розкрита фінансова піраміда на 50 мільярдів дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розкрита фінансова піраміда на 50 мільярдів дол.

Кримінал
11677
Заарештували екс-главу Nasdaq Stock Market Бернарда Мадоффа. Його звинувачують у створенні найбільшої у світі фінансової піраміди.
Це може бути найбільшою фінансовою аферою. Мадоффа звинувачують у створенні фінансової піраміди, що викликала $50 млрд. збитків. Можливо, що інші хеджингові фонди могли втратити близько $10 млрд. на інвестиціях у фонд Мадоффа.
Колишній голова ради директорів Nasdaq Stock Market створив хедж-фонд. Як виявилося, прибуток його учасників походив не з фінансової діяльності, а від нових клієнтів.
Прокуратура поставила 70-річному Мадоффу в провину обман на ринку капіталу. Йому загрожує 20 років в'язниці і велике фінансове покарання. Комісія цінних паперів і бірж (SEC) повинна йому пред’явити окремі звинувачення. SEC визнала, що все вказує на те, що фонд Мадоффа не має ніяких активів, якими можна було б відшкодувати збиток.
Нагадаємо, у листопаді 2008 року світові хедж-фонди втратили активи на 64 мільярда доларів, у середньому обсяги хедж-фондів скоротилися на 0,4-2%.
У жовтні хедж-фонди втратили активів більш ніж на 110 мільярдів доларів, знизившись до позначки 1,65 трильйона доларів. У цілому за 2008 рік такі фонди втратили 13 відсотків активів, що стало найгіршим показником за увесь час спостережень із 2000 року. Причиною комерційних невдач фондів став відтік капіталу, що змусив керуючі компанії в масовому порядку розпродавати активи.
Хедж-фонд - приватний інвестиційний фонд для професійних учасників ринку, яким управляє професійний керуючий.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас