Знаменитий інвестор вважає порятунок банківської системи помилкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знаменитий інвестор вважає порятунок банківської системи помилкою

4819
Один з найвідоміших у світі міжнародних інвесторів Джим Роджерс заявив, що більшість найбільших американських банків є "повними банкрутами", і назвав спроби уряду США врятувати фінансовий сектор помилкою.
Виступаючи на телеконференції, організованій Reuters, Роджерс, що заснував разом із Джорджем Соросом Quantum Fund, сказав, що при розподілі $700 млрд., що направляються урядом на порятунок банків, не враховується те, як банки управляють своїми балансами, і в результаті новий капітал одержують слабкі кредитори.
Десятки банків одержали фінансові уливання в рамках Програми порятунку проблемних активів, створеної на початку жовтня, незабаром після банкрутства Lehman Brothers Holdings Inc ( LEHMQ ). Частина цих коштів була використана для придбань.
"Не називаючи імен, можна сказати, що багато значних американських банків, великі банки, це повні банкрути, - заявив Роджерс, що у цей час є приватним інвестором. - Економічно і морально обурливо те, що нормально в такі часи, як зараз, люди компетентні, що бачили, що насувається, і тримали свій порох сухим, забирають активи в некомпетентних. Однак цього разу держава забирає активи в компетентних людей, роздає їх некомпетентним і говорить - тепер ви можете конкурувати з компетентними людьми. Це дивовижна економіка".
Роджерс сказав, що перевів у короткі позиції акції Fannie Mae та Freddie Mac до того, як уряд націоналізував ці компанії.
Тепер він спеціалізується на сировинних товарах і сказав, що використовує ралі долара як можливість вийти з активів, оцінюваних у доларах.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас