Лідери країн ЄС вирішили підтримати економіку блоку об'ємом 200 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери країн ЄС вирішили підтримати економіку блоку об'ємом 200 млрд євро

282
Лідери країн Євросоюзу прийшли до єдиної думки щодо плану підтримки економіки блоку об'ємом 200 млрд євро. Як повідомив прем'єр-міністр Бельгії Верб Летерм, угода, текст якої з'явиться в найближчий день, отримана, передає Reuters.
Нагадаємо, 26 листопада 2008 р. виконавський орган Європейського союзу - Єврокомісія (ЄК) представила антикризовий план підтримки європейської економіки об'ємом 200 млрд євро, або 1,5% від всього ВВП Євросоюзу. Представлена програма складається з двох частин. По-перше, це короткострокові заходи, направлені на збереження робочих місць, підвищення попиту і зміцнення споживчої довіри. По-друге - "розумні інвестиції", що мають на своїй меті зміцнення зростання і підтримку добробуту в довгостроковій перспективі. З вказаної суми 170 млрд євро виділять держави-члени ЄС, і ще 30 млрд євро припаде на частку загальноєвропейського бюджету.
На думку ЄК, їй вдалося представити документ, який не нав'язує однаковий підхід всім державам-членам і одночасно є єдиною для всього блоку скоординованою відповіддю на кризу, що вибухнула. Кожного члена ЄС Єврокомісія закликає зробити масштабні заходи, які будуть корисними як для жителів конкретної держави, так і для Євросоюзу в цілому. Прийнятий план, наголошується в повідомленні ЄК, розвиватиме і прискорюватиме реформи, які вже були закладені в Лісабонській угоді (загальноєвропейський договір, як очікується, повинен замінити проект Конституції ЄС, що провалився на голосуванні). Головним завданням пакету економічних стимулів проголошений захист європейських громадян від кризи і його гірших наслідків.
Під "розумними інвестиціями", у свою чергу, передбачається вкладення в розвиток нових перспективних технологій - таких, наприклад, як розробка екологічно чистих автомобілів, енергоефективних будівель і т.п. Кошти вкладатимуться також в перенавчання людей, а також в збільшення ефективності виробництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас