Італія може стати лідером серед країн-виноробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія може стати лідером серед країн-виноробів

192
Італія завдяки рекордним урожаям може стати найбільшим у світі виробником вина, обігнавши Францію. За даними федерації сільгоспвиробників Coldiretti, виробництво італійського вина в 2008 році виросло на 8% - до 4,7 мільярди літрів. У Франції ж виробництво вина впало на 5% - до 4,4 мільярди літрів. За оцінками організації, Італія займає 17% світового винного ринку і третину європейського. На врожайність італійських виноградників сприятливий вплив зробили цього року стійка сонячна погода і помірна кількість опадів. У Франції, навпаки, через погану погоду врожаї виноградників виявилися найнижчими з 2000 року.
Останній раз Італія перевершила показники виробництва вина у Франції в 1998 році, але з тих пір скорочувала кількість земель, призначених для вирощування винограду. Як відзначає експерт з виробництва вина Домініко Боско, у такий спосіб країна робила головний упор на підвищенні якості вироблених вин. Так, уже 60% вин мають право носити спеціальні етикетки, що свідчать про їхню якість.
У Європі є три найбільші виробники вина, які постійно змагаються один з одним: крім Італії і Франції, у трійку входить також Іспанія. За нею з великим відривом ідуть Португалія, Румунія і Греція.
Тарас Мленко
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас