"Динамо" і "Шахтар" заробили 8,4 мільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Динамо" і "Шахтар" заробили 8,4 мільйона євро

600
Виступ у груповому етапі Ліги чемпіонів приніс клубам гарний прибуток. Кожна команда в груповому турнірі одержала як мінімум 2,4 мільйони євро за участь у шести матчах даного етапу. Подальша фінансова винагорода вже залежала безпосередньо від результатів матчів. Так, у випадку перемоги команда одержувала не тільки три очка, але й бонус у вигляді 600 тисяч євро. У той час як нічия приносила в бюджет кожного клубу 300 тисяч.
Крім того, ті команди, які пробилися в плей-офф, тобто зайняли або перше, або друге місце у квартеті, одержали від УЄФА ще один бонус у розмірі 2,2 мільйони євро.
На сьогоднішній день найуспішнішими у фінансовому плані вийшли виступи німецької "Баварії" і британського "Ліверпуля". Англійці у квартеті D посіли перше місце, домігшись чотирьох перемог і двох нічиїх. Відповідно "Ліверпуль" не зазнав поразки в жодній зустрічі і заробив бонуси в кожній із шести ігор. Такі ж показники і в "Баварії", що впевнено виграла групу F у боротьбі з "Ліоном", "Фіорентіною" і "Стяуа". У свою чергу менше за всіх - по 2,7 мільйони - заробили "Стяуа" і "Базель", які завершили турнір лише з одним очком.
Українські "Шахтар" та "Динамо" у бонусному рейтингу поділили разом з "Вердером" з 17-го по 19-е місця. Обидва наші гранди заробили по 4,2 мільйони. Правда, далися ці гроші команді Мірчи Луческу і Юрію Сьоміну по-різному. У киян в активі дві перемоги і дві нічиїх. У той час як у донетчан - три перемоги, але при цьому і три поразки. Обидва наші представники посіли треті місця у своїх квартетах і, відповідно, не одержали бонус за вихід у плей-офф. З іншого боку, навесні "Шахтар" і "Динамо" будуть брати участь у Кубку УЄФА. Там у команд буде більше шансів пройти якнайдалі по турнірній сітці, ніж в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, де всі суперники дуже високого класу.
Нагадаємо, що в 1/16 фіналу Кубка УЄФА компанію "Динамо" і "Шахтареві" уперше складе харківський "Металіст", що пройшов груповий етап другого за значимістю єврокубкового турніру.
Олесь Христюк
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас