Папа Римський затаврував глобальну фінансову систему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Папа Римський затаврував глобальну фінансову систему

591
Папа Римський Бенедикт XVI затаврував глобальну фінансову систему як егоцентричну і короткозору, котра мало піклується про суспільне благо і про бідних. Ці звинувачення голова католиків висунув у своєму щорічному зверненні "Побудуємо світ, борючись із бідністю", присвяченому до Всесвітнього дня миру, що відзначається 1 січня.
Папа Римський, котрий недавно вже відпускав кілька критичних зауважень на адресу банків, підкреслив, що негативні аспекти фінансової глобалізації ясно видні всім. "Об'єктивно, найважливіша функція фінансування - підтримувати можливість довгострокових інвестицій і, отже, розвиток", - говориться в зверненні.
"Сьогоднішня ситуація здається надзвичайно тендітною: ми зазнаємо негативні наслідки системи здійснення фінансових операцій, як національних, так і світових, котра виявилася недальновидною, що прагнула підвищити цінність фінансових угод, зосередивши увагу на технічному управлінні різними формами ризику", - відзначається в документі.
На його думку, розумова короткозорість дала про себе знати, коли світова фінансова система відійшла від своєї основної мети - бути стимулом довгостроковому зростанню і створенню робочих місць. "Таким чином, фінансова схема, поставивши себе в рамки короткостроковості, стала небезпечною вже для всіх", - вважає Папа.
Бенедикт XVI також закликав до роззброювання та боротьби проти світового голоду і полемізував з кампаніями, направленими на зниження народжуваності, зокрема, що рекламують аборти.
Звернення голови католиків традиційно направляється главам держав, урядів і міжнародних організацій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас