ОЕСР: Економіка почне відновлюватися у 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР: Економіка почне відновлюватися у 2010 році

Казна та Політика
413
Рецесія в промислово-розвинених країнах буде довшою і глибшою, ніж вважалося раніше, а також може перекинутися на Китай та Індію.
Про це пише The Guardian, посилаючись на заяви Єврокомісії та Організації економічного співробітництва та розвитку (ОеСР).
"Старший економіст ОЕСР Клаус Шмідт-Хеббель і генеральний директор ЄС з економічних питань Марко Буті відзначили, що оздоровлення доведеться чекати до другої половини 2010 року", - повідомляється в статті. За словами обох експертів, нові прогнози ЄС для Євросоюзу в цілому і країн зони євро, які будуть опубліковані достроково (у січні), будуть набагато похмурішими, ніж кілька тижнів тому.
ОЕСР вважає, що пік безробіття припаде на 2010-2011 роки і чисельність безробітних у державах-членах організації зросте з нинішніх 8 млн до 42 млн. Про це повідомляє Inopressa.
Буті засумнівався в ефективності пакета заходів зі стимулюванн економіки, запропонованого головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, а також прогнозах ОЕСР. Шмідт-Хеббель, зі свого боку, напророкував поступове відновлення економіки в 30 державах ОЕСР із третього кварталу майбутнього року і поновлення зростання в останньому кварталі 2010-го. За його словами, єдиний плюс поточної ситуації - це зниження цін на продовольство та енергоносії, відзначає видання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас