Єврокомісія придумала, як знизити ціни на їжу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія придумала, як знизити ціни на їжу

410
Європейська комісія пропонує шляхи здешевлення цін на продовольство.
Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це говориться в оприлюдненому Комісією Комюніке для Європарламенту і Ради ЄС.
У документі відзначається, що ціни на продовольство істотно знизилися з рекордного рівня, зареєстрованого раніше цього року, однак системні проблеми, такі як регуляторні обмеження, недостатня конкуренція і спекуляції - залишилися.
“Зростання цін на продовольство становило близько третини інфляції між серпнем 2007 року і липнем 2008 року”, - повідомив комісар ЄС з економічних і монетарних справ Іоакін Алмунья.
Єврокомісія, зокрема, пропонує сприяти конкуренції по всьому продовольчому ланцюзі для підвищення його стабільності перед світовими коливаннями цін на продовольство, забезпечити зростання конкуренції на національному і європейському ринках продовольства, переглянути потенційне-обмежувальне законодавство. Крім того, для забезпечення можливості споживачам порівнювати ціни передбачається здійснювати постійний європейський моніторинг за ними.
Як повідомляв УНІАН, у червні на засіданні Європейської ради (саміті голів держав та урядів країн - членів ЄС) було ухвалено рішення просити Єврокомісію забезпечити кращий моніторинг виробництва в сільськогосподарському секторі і цін на продовольство.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас