"Т.М.М." продає близько 8 тис. кв. м офісних площ і 20 квартир в Києві для зменшення боргового навантаження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Т.М.М." продає близько 8 тис. кв. м офісних площ і 20 квартир в Києві для зменшення боргового навантаження

Нерухомість
2338
Будівельна компанія "Фірма "Т.М.М." (Київ) виставила на продаж близько 8 тис. кв. м офісних площ та 20 квартир у Києві для погашення валютного кредиту в розмірі близько $25 млн, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор компанії Микола Толмачов.
"У нас нерухомості на EUR300 млн. Ми продаємо близько 4 тис. кв. м офісних приміщень в офісно-торгово-розважальному комплексі Komod на вул. Луначарського, 4, близько 4 тис. кв. м в офісному центрі на вул. Володимирській, а також 20 квартир на вул. Звіриницькій. Нам потрібно погасити валютний кредит - близько $25 млн", - сказав він.
За його словами, вартість 1 кв. м офісних приміщень на вул. Луначарського становить $6-7 тис., на вул. Володимирській середня вартість офісних приміщень становить близько $10 тис., вартість 1 кв. м житла на вул. Звіриницькій - від $7 до 12 тис. При цьому компанія встановила фіксований курс долара на рівні 6 грн/$1.
Крім того, М.Толмачов проінформував, що компанія розраховує в 2009 році приступити до реалізації шести нових проектів. Зокрема, мова йде про проекти в Києві (бізнес-центр на вул. Уборевича, 5, офісні приміщення на вул. Машинобудівній, житловий комплекс за адресою пров. Лабораторний, 7), у Ялті (житловий будинок на вул. Лесі Українки, 16) і в Житомирі (житловий будинок на вул. Дитячої комуни, 14).
Як повідомлялося, фінансовий директор "Т.М.М." Лариса Чівуріна на початку грудня заявила, що обсяг короткострокової заборгованості будівельної компанії становить близько $30 млн зі строком погашення в жовтні-листопаді 2009 року.
"Т.М.М." веде переговори із двома міжнародними банками про залучення фінансування в розмірі $150 млн і 130 млн грн. Підписання документів з надання одним банком 130 млн грн можливо в лютому наступного року, щодо другого банку - поки не відомо.
Раніше Fitch Ratings присвоїв компанії TMM Real Estate Development plc, що веде діяльність в Україні, довгострокові рейтинги дефолту емітента ("РДЕ") в іноземній і національній валюті "CC", національний довгостроковий рейтинг "B(ukr)" та одночасно помістив рейтинги під спостереження в список Rating Watch "Негативний".
Вартість портфеля компанії, що об'єднує 35 проектів, станом на 30 червня 2008 року становила $1,494 млрд, що на 1,77%, або на $26 млн, більше в порівнянні з його вартістю до 31 грудня 2007 року. Загальна площа проектів у її портфелі станом на зазначену дату становила 3,29 млн кв. м.
Компанія в січні-вересні 2008 року збільшила чистий прибуток в 47 разів у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року - до 190,92 млн грн, дохід компанії від реалізації продукції збільшився в три рази - до 576,9 млн грн, чистий дохід - в 7 разів, до 480,79 млн грн.
"Фірма "Т.М.М." - девелоперсько-будівельна компанія, що працює на ринку України з 1994 року. Основним видом її діяльності є будівництво житлових комплексів з обробкою "під ключ", а також офісних, торговельних і промислових об'єктів. Після здачі в експлуатацію об'єкти компанії обслуговуються її житлово-експлуатаційним управлінням. Проекти компанії реалізуються в Києві та Київській області, Харкові, Житомирі, АРК і Херсонській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас