Радником голови правління Промінвестбанку призначений екс-голова правління Укрексімбанку Сорокін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радником голови правління Промінвестбанку призначений екс-голова правління Укрексімбанку Сорокін

1756
Радником голови правління Промінвестбанку (ПІБ) минулого тижня призначений Олександр Сорокін. Про це повідомили в Промінвестбанку.
"Можливо, призначення відбулося з перспективою, що він буде призначений головою правління після того, як з банку (ПІБ - ред.) буде виведена тимчасова адміністрація", - сказало джерело, близьке до банківських кіл. До жовтня 2008 року О.Сорокін був радником голови Національного банку України, а 24 листопада ц.р. увійшов до складу наглядової ради банку "Укоопспілка". В 1995-2005 роках О.Сорокін обіймав посаду голови правління Укрексімбанку. Як повідомлялося, Тимчасова адміністрація в "Промінвестбанку" була введена Нацбанком 7 жовтня.
Причиною погіршення фінансового становища ПІБ, у результаті рейдерської атаки, стало дострокове відкликання вкладів населення, що викликало ускладнення при проведенні платежів.
Довідка. ЗАТ "Промінвестбанк" (АКПІБ) (м. Київ) - акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк, створений у серпні 1992 року. За даними тимчасового адміністратора Володимира Кротюка, у листопаді ц.р. австрійський холдинг Slav AG придбав 68% акцій "Промінвестбанку". За його даними 34% акцій банку належать чотирьом юридичним особам, що входять до складу холдингу - ТОВ "Синергія-фінанс", ТОВ "Сигнус", ТОВ "Пріоритет-Буд" та інвестиційній компанії "Бровари-інвест", ще 34% акцій перебувають в управлінні фізичної особи, що входить до складу правління Slav AG. Кінцевими бенефіціарами Slav AG є дві фізособи - резиденти України.
У ЗМІ власниками бенефіціарними 68% називали братів Андрія та Сергія Клюєвих.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас