Експерт: На початку 2009 року може відбутись чергове падіння на українському фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На початку 2009 року може відбутись чергове падіння на українському фондовому ринку

Фондовий ринок
1017
На початку 2009 року, імовірно, відбудеться чергове падіння на українському фондовому ринку, хоча в умовах тривалої його стагнації і дуже низької ліквідності, ринок навряд чи впаде нижче 100 пунктів. Таку думку висловила аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
Вона досить песимістично оцінює перспективи зростання вітчизняного ринку акцій, "принаймні, у першій половині 2009 року, але й друга половина, як видно, не обіцяє нічого гарного".
Говорячи про перспективи українського фондового ринку в 2009 році, аналітик у першу чергу відштовхується від тих проблем, які в цей час стоять перед українською економікою в умовах світової фінансової кризи. О.Євдоченко вважає, що в першій половині 2009 року ситуація в українській економіці може ускладнитися.
По-перше, відзначила аналітик, в умовах прогнозованого дефіциту держбюджету майбутнього року не ясно, за рахунок яких джерел уряд має намір покривати дефіцит держбюджету та оплачувати необхідний країні імпорт. По-друге, для учасників ринку зберігаються валютні ризики, відзначила Олена Євдоченко. Висока також імовірність того, що в умовах зростання дефіциту торговельного балансу для відновлення макроекономічного балансу країни НБУ продовжить політику зниження курсу гривні в перші місяці 2009 року, додала вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас