Ющенко: Нацбанк не може і не повинен регулювати курс гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Нацбанк не може і не повинен регулювати курс гривні

Валюта
12774
Президент України Віктор Ющенко вважає, що Нацбанк не може і не повинен регулювати курс гривні. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, передає кореспондент РБК-Україна. "Всі повинні зрозуміти, що НБУ не встановлює курс, і у нього немає ресурсу змагатися з ринковим курсом", - сказав глава держави.
За словами Президента, сьогоднішня курсова тенденція на 100% носить психологічний характер, і, враховуючи це, Нацбанк не може вплинути на курс.
У свою чергу глава НБУ Володимир Стельмах вчора заявив, що заходи Нацбанку стабілізували курс гривні і він виходить на номінальний рівень. При цьому він висловив думку, що готівковий ринок іноземної валюти на сьогодні збалансований. Проте при цьому він не став прогнозувати можливий курс гривні на майбутнє, відзначивши лише, що він буде оптимальним.
Відзначимо, що останнім часом представники багатьох політсил виступали з критикою керівництва НБУ. Зокрема вчора прем'єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що нова коаліція має намір сьогодні вимагати парламентського звіту керівництва НБУ про ситуацію в банківській сфері. При цьому прем'єр відзначила, що вимагатиме припинення корупції та спекуляцій на ринку гривні та долара. Крім того про необхідність відставки В.Стельмаха заявляла раніше Українська народна партія, що входить до складу НУ-НС. У свою чергу народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров 4 грудня зареєстрував у Верховній Раді проект постанови №3442, якою пропонується створити парламентську тимчасову слідчу комісію з питань перевірки діяльності НБУ в період фінансової кризи.
Нагадаємо, вчорашні торги по долару на міжбанківському валютному ринку завершились в діапазоні 7,60-7,65 грн/дол. Сьогодні долар торгується на міжбанку вже по 7,64-7,69 грн/дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас